I. a hidegháború korszaka

amerikai atom-tengeralattjáró. 1957 brit hidrogénbomba, amerikai interkontinentális rakéta interkontinentális rakéta (6000 km) ...

I. a hidegháború korszaka - kapcsolódó dokumentumok

amerikai atom-tengeralattjáró. 1957 brit hidrogénbomba, amerikai interkontinentális rakéta interkontinentális rakéta (6000 km) ...

1864-67: titkos tárgyalások sora (Pesti Napló: Húsvéti cikk – 1865, ... „egy politikai nemzet fogalma” marad a fő elv (soviniszták megjelenése),.

sőbb, 1950-ben betörtek a házába, és az ügy körülményeit tisztázó rend- ... Emlékezzünk csak A lovakat lelövik, ugye? című film tánc-.

„A Zöld Szamár avantgárd színpad volt a javából. ... ható az a három fő irány – az avantgárd kabaré, a politizáló tömegszínpad és a lélektani megala-.

megtaláljuk őket: a kerti poszáta, a barátposzáta, az énekes rigó, a mezei pacsirta, ... hangsor minden egyes hangja megszólal az összes szekundlépésben.

Tűz Tamás első költői korszaka. „Ülök egy sziklán és hallgatom a tengert. Nemcsak azt, amely előttem háborog szikrázó tarajú hullámaival, hanem a bennem ...

Beszélgetés Raffay Ernő Trianon-kutató történésszel. = Erdélyi Napló, XV/4. (2005. január 25); másodközlés: Raffay Ernő: Nem zárható ki ...

az Erdélyi Helikon szépirodalmi lap élete, melyben Wass Albert mintegy hússzor publikált ... egyik legszebb verse a Látható az Isten.

... az indigórajz (Erdély Miklós), az eltolódás (Maurer Dóra), az Ames-szoba és anti-Ames- szoba a fordított camera obscurában mint álholografikus, ...

Mihail Szergejevics Gorbacsov (54 éves!) (főtitkár 1985–91) reformjai. – glasznoszty (nyilvánosság). – peresztrojka (átalakítás).

Az ENSZ felépítése biztosította a győztes nagyhatalmak dominanciáját. – A legfőbb fórumnak számító Közgyűlésnek ugyan minden felvett.

A hidegháború a II. világháború utáni feszült nemzetközi helyzetre utaló kifejezés: ... A Churchill által használt vasfüggöny kifejezés a hidegháború.

kitalálták a legendás Zónát a Piknik az árokparton (1972) című ... valakinek nagyon hiányzik a Stalker végtelen lassúsága, akkor Narkevičius elha-.

A HIDEGHÁBORÚ ÉS A KÉTPÓLUSÚ VILÁG JELLEMZŐI. I. Hatalmi átrendeződés a II. vh. után: A vesztes hatalmak kiszorulnak a nemzetközi politikából.

A hagyományos hidegháború-elemzések alapján úgy tűnhet, hogy az 1973-as olajválságtól a ... which starts at the Italian port of. Trieste. The TAL spur would.

ok: Afganisztán szovjet megszállása: 1979-89. – gerillaharc ellenük: USA támogatja a gerillákat. • COCOM-lista: a fejlett technológiáknak a kommunista ...

A kelet–nyugati viszony szisztematikus vizsgálata alapján arra a ... Azt is fontos leszögezni, hogy ennek az új modellnek a fő jellemzői lénye-.

hogy egyes szerzők a hidegháború egészét elsősorban a demokrácia és a kommunizmus ideológiai konfrontációjának tekintették, amelynek célja végül is a ...

Míg a hidegháború évei alatt a finn biztonság- és védelempolitika ... a status quót, azaz a kormányprogram csak röviden említette az általános.

Az európai hatalmak gyarmati uralma már az első ... mogatta a gyarmati rendszer helyreállítását, sőt ... Az Oszmán Birodalom felbomlása után a térség.

SZTAHANOV: szovjet bányász, aki. 1935. augusztus 30-án a normában ... a nemzetközi kommunista mozgalom irányításának szovjet szerve ...

A hidegháború végén azonban a nagyhatalmak magukra hagyták az afrikai államo ... Szomália történetének megismerése előtt érdemes röviden áttekinteni, ...

Amikor célszerű, a tanulmány ezeket röviden megemlíti. Hasonlóképpen leszögezendő, hogy jelen tanulmány energiapolitikai szempontból a XX. század meghatározó ...

24 февр. 2020 г. ... belen keresztül történő) rejtjelezett írásos üzenetek ... mi galaktikus energiaközpont öngerjesztő potenciálódásában, amelyben.

13 дек. 2018 г. ... Boda Zsolt, Ph.D., az MTA TK Politikatudományi Intézet igazgatója ... Elnök: Stefano Bottoni Ph.D. (MTA BTK Történettudományi Intézet).

Még a berlini fal leomlása előtt, 1989 nyarán jelent meg Francis Fukuyama cikke a National Interest című amerikai folyóiratban, amelynek fő téziseit.

Britannia, FRO, Hollandia) –a gyarmati hadsereg megerősödött. • A SZU és USA nem támogatja a gyarmati rendszert + Neokolonializmus erősödése. • Szakaszai:.

Ez a weboldal cookie -kat használ annak érdekében, hogy weboldalunkon a legjobb élményt nyújtsa.