Csörsz

CSÖRSZ RUMEN ISTVÁN. Vinum facit rusticum optimum latinum. Latin bordalok a 18–19. századi magyar közköltészetben*. Közköltészetünk nemzetközi rétegét ...

A Csörsz-árok (ismert még Ördögárokként) egy 1260 km összhosszúságú földmű, mely körülöleli az Alföldet. A sánc-árok rendszer szélessége 3,4–8 m között ...

Az Alföld északi részén ma már csak nyomokban követhető archaikus árok és töltés vonalak közül a legjelentősebb a Tiszától, Ároktőtöl húzódik nyugati ...

régi korok és a mai környezeti (domborzati, klimatológiai, talajtani, hidrológiai, botanikai, ... A harmadik katonai felmérés térképén feltehetően az árok.

ő is idéz nótajelzésként egy ismeretlen világi dalt: Egy sívó sólymot most ... Néked is úgy lészen dolgod, hidd el, nem sokára.85.

A Csörsz-árokkal kapcsolatos térinformatikai feldolgozást Benő Dávid diplomamunkájának keretében kezdtük el 2007-ben. ... Rendszeresek a Csörsz névnapi.

Podhorányi Zsolt: Mesélő délvidéki kastélyok. Budapest, 2011. • Magyarország Vármegyéi és városai sorozat: Temes vármegye; Torontál vármegye.

Csabai Márta–Csörsz Ilona–Szőnyi Magda: Gereznabarka. 199. 2 Tanulmányunkban csak a kevésbé ismert mesék összefoglalását adjuk meg. A Hamupipőke c. mese ál-.

Ez a weboldal cookie -kat használ annak érdekében, hogy weboldalunkon a legjobb élményt nyújtsa.